Företag fick svar direkt av Umeå universitets forskare

2016-11-24
AIMday är en mötesplats för företagsutveckling där företag och forskare samtalar kring en specifik frågeställning. Den 16 november låg fokus på social innovation — 9 företag och 20 forskare samtalade om utmaningar, framtid och lösningar.

Räkmacka för 80 nyfikna ingenjörsstudenter

2016-11-24
Den 9 november möttes 80 ingenjörsstudenter och 6 ingenjörer från Umeå och Örnsköldsvik på mötesplats Räkmacka för att lära känna varandra och se vilka möjligheter det finns till arbete i regionen efter examen.

Fokus på Impact

2016-11-15
Begreppet impact får allt större utrymme i forskningsdebatten, men vad betyder det egentligen? Har all forskning impact – och hur beskriver man den på bästa sätt i sin ansökan? Fredrik Snellman och Mattias Strandh gav besked.

Samarbete ska maximera skogens nytta

2016-11-09
Många vill använda skogen. Hur förenar man intressena på ett hållbart sätt? Historikern Anna Sténs berättade om sitt projekt i samarbete med Norra Skogsägarna vid lunchserien om nyttiggörande av forskning och vetenskap den 8 november.

Kompetensutveckling för motiverande undervisning

2016-11-08
Alla som undervisar vet hur svårt det kan vara att motivera studenterna och lösa problem som uppstår på lektioner. En kompetensutvecklande processutbildning för pedagoger ska inspirera till nya, kreativa lösningar.

Tvärvetenskaplig verkstad på Sliperiet genererade nya tankar

2016-10-24
En katastrofsituation, ett material och ett djur. Det var pusselbitarna i en ny pedagogisk modell med fokus på making som entusiastiska deltagare testade i en verkstad på Sliperiet den 19-20 oktober.

Att leverera kunskap är en demokratifråga

2016-10-19
Samhället har drabbats av faktaresistens – att inte acceptera fakta som talar mot ens egen uppfattning – och universiteten måste försöka motverka trenden, sa Bent Christensen vid lunchserien om nyttiggörande av forskning och vetenskap.

Ordförandeklubba till Umeå universitet

2016-10-13
Mats Falck, projektsamordnare vid enheten för externa relationer, Umeå universitet, har tagit över ordförandeklubban i branschföreningen SVEAT (Svensk Additiv tillverkning). Han anser att additiv tillverkning som bland annat innefattar 3D-printing är en teknik som redan bidrar till nästa industriell...

Företag kan få svar direkt av Umeå universitets forskare på mötesplats AIMday

2016-09-29
En ny metod för möten mellan företag och Umeå universitets forskare drar igång i höst. I november kan företag samtala direkt med forskare som har spetskompetens inom social innovation och digitalisering.

Nu kan företagen få svar direkt – av forskarna

2016-09-28

2008-10-21