Till umu.se

Nyheter

SvD: Universitetsrektorer anser att det är fel av regeringen att mäta samverkan

2017-02-15
Regeringen bör prioritera en helt annan väg för att stimulera lärosätenas samverkan med det omgivande samhället än att skapa nya mått. Det viktigaste regeringen kan göra är att undanröja hinder och stödja initiativ med bra kringresurser, snarare än att peka ut vad som är ”rätt” samverkan, skriver re...

Turismnäringen i fokus på mötesplats AIMday 21 mars

2017-01-31
Umeå universitet bjuder än en gång in till AIMday - en mötesplats där företag, organisationer och forskare att knyta kontakter och utbyta kunskap och erfarenheter. Den här gången är ämnet turism och genomförs samtidigt som den årligt återkommande konferensen Akademin möter turismnäringen.

Har du en idé som du vill sprida via TEDxUmeå 2017?

2017-01-31
Har du en spännande idé som du brinner för och skulle vilja framföra på TEDxUmeås scen den 3 maj 2017? Eller har du tips på någon annans idé som är värd att sprida? Arrangörsgruppen söker internationella, nationella och lokala föreläsare som verkar längst fram i utvecklingen inom sina respektive omr...

Företag fick svar direkt av Umeå universitets forskare

2016-11-24
AIMday är en mötesplats för företagsutveckling där företag och forskare samtalar kring en specifik frågeställning. Den 16 november låg fokus på social innovation — 9 företag och 20 forskare samtalade om utmaningar, framtid och lösningar.

Räkmacka för 80 nyfikna ingenjörsstudenter

2016-11-24
Den 9 november möttes 80 ingenjörsstudenter och 6 ingenjörer från Umeå och Örnsköldsvik på mötesplats Räkmacka för att lära känna varandra och se vilka möjligheter det finns till arbete i regionen efter examen.

Fokus på Impact

2016-11-15
Begreppet impact får allt större utrymme i forskningsdebatten, men vad betyder det egentligen? Har all forskning impact – och hur beskriver man den på bästa sätt i sin ansökan? Fredrik Snellman och Mattias Strandh gav besked.

Samarbete ska maximera skogens nytta

2016-11-09
Många vill använda skogen. Hur förenar man intressena på ett hållbart sätt? Historikern Anna Sténs berättade om sitt projekt i samarbete med Norra Skogsägarna vid lunchserien om nyttiggörande av forskning och vetenskap den 8 november.

Kompetensutveckling för motiverande undervisning

2016-11-08
Alla som undervisar vet hur svårt det kan vara att motivera studenterna och lösa problem som uppstår på lektioner. En kompetensutvecklande processutbildning för pedagoger ska inspirera till nya, kreativa lösningar.

Tvärvetenskaplig verkstad på Sliperiet genererade nya tankar

2016-10-24
En katastrofsituation, ett material och ett djur. Det var pusselbitarna i en ny pedagogisk modell med fokus på making som entusiastiska deltagare testade i en verkstad på Sliperiet den 19-20 oktober.

Att leverera kunskap är en demokratifråga

2016-10-19
Samhället har drabbats av faktaresistens – att inte acceptera fakta som talar mot ens egen uppfattning – och universiteten måste försöka motverka trenden, sa Bent Christensen vid lunchserien om nyttiggörande av forskning och vetenskap.

Nyhetsarkiv


Sidansvarig: Malin Vikström
2008-10-21

Utskriftsversion