......

 
Till umu.se

Nyheter

UMIT Årsrapport för 2014

2015-03-17

57 miljoner till forskningsprojekt som kan leda till nya genombrott

2014-10-02
Två forskningsprojekt med huvudsökande från Umeå universitet tilldelas tillsammans närmare 57 miljoner kronor de kommande fem åren i en satsning från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse. Dessutom får Umeå universitet ta del av stora anslag som fördelats till nationell infrastruktur inom livsvetensk...

3D-skrivare en viktig del av svensk industris framtid

2014-09-29
Hajpen kring 3D-skrivare är enorm och det är lätt att ta till överord. Vad som verkligen döljer sig i det nya teknikområdet och hur det kan förändra Sveriges industri ska en nationell agenda reda ut. Arbetet leds av Umeå universitet.

infotechumea.se: It-företag i Umeå höll öppet hus för sistaårsstudenter

2014-09-29
Ett 70-tal studenter tog chansen att träffa företag inom IT-branschen när Umeå universitet och Umeå kommun ordnat med studiebesök och busstransporter. Studenterna passade på att fråga om framtida yrkesroll inom it-branschen, regionens it-arbetsmarknad samt möjlighet till examensarbete och anställnin...

Inspirationsdag: Humanister, samverkan och innovation

2014-09-10
Humanistiska fakulteten och Enheten för externa relationer bjuder in alla anställda vid fakulteten samt övriga intresserade till en inspirationsdag på temat: Humanister, samverkan och innovation.

dn.se: 3D kan ge industrin en nystart

2014-04-30
Umeå universitets projekt om additiv tillverkning (3D-printing och digital direkttillverkning) tittar närmare på hur den nya tekniken ska kunna lyfta svensk industri – och kanske flytta jobb från lågkostnadsländer tillbaka till Sverige.

Nyhetsarkiv


Sidansvarig: Malin Vikström
2008-10-21

Utskriftsversion