Till umu.se

Nyheter

Nya ansikten hos Externa relationer

2017-12-13
Under hösten 2017 har vi fått flera nya medarbetare som tar med sig stor kunskap från olika verksamheter.

Räkmacka - populär mötesplats för studenter och näringsliv

2017-12-01
Räkmacka är en mötesplats för Umeås studenter och det regionala näringslivet, som fortsätter vara uppskattad. I höst och vinter har studenter från fem utbildningsprogram träffat sammanlagt 15 yrkesverksamma från Umeå- och Örnsköldsviksregionen.

Forskare fick råd från finansiärer

2017-11-29
Den 23 november höll Grants Office seminariet Finansiering från regionala/territoriala fonder tillsammans med SLU, Västerbottens läns landsting och VEUPO – Virtuella EU-projektkontoret. Ett stort antal deltagare fick träffa representanter för fem finansiärer och lära sig mer om hur man lyckas med si...

Hans-Olov Byquist tf. föreståndare för Sliperiet

2017-11-22
Hans-Olov Byquist, enhetschef på Externa relationer, är sedan den 13 november tillförordnad föreståndare för Sliperiet. Han ersätter Katrin Holmqvist Sten, som har tillträtt en tjänst som tillförordnad prefekt på Konsthögskolan.

Science shops – intressant modell för samhällsutveckling

2017-10-09
Ett tjugotal forskare mötte upp då Umeå universitet bjöd in till ett samtal om Science Shops, ett sätt att stärka samverkan mellan civilsamhällets organisationer och forskarvärlden. Bakom träffen stod Enheten för Externa relationer på Umeå universitet och Mötesplats Social Innovation tillsammans med...

Co-op – samverkan som ger resultat

2017-09-21
Stor uppslutning, god stämning och många nyfikna frågor från studenter och företag präglade höstens första träff för deltagarna i Co-op 2017, som koordineras av Enheten för externa relationer.

TEDxUmeå: Why it's important to continue aiming for a fact-based worldview

2017-07-11
Klara Johansson, forskare vid Epidemiologi och global hälsa, föreläser om vikten av en faktabaserad världsbild. På engelska, från TEXxUmeå 3 maj 2017.

TEDxUmeå: Why we lost the first round against climate change and how to fix it

2017-07-11
Se filmen från Mattias Goldmanns föreläsning om svårigheter att kommunicerar kring klimatförändringarna. På engelska, från TEDxUmeå, 3 maj 2017.

Studenter välkomna till konferens om socialt hållbar framtid 14-15 juni

2017-06-08
Studenter vid Umeå universitet och SLU är välkomna att delta i valda delar av konferens Mötesplats social hållbarhet på Väven den 14-15 juni. Konferensen är en mötesplats där du får mer kunskap och inspiration om social hållbarhet. Här träffar du förtroendevalda och tjänstemän verksamma inom social ...

Sociala innovationer – nytänkande som löser utmaningar

2017-05-23
Den 3 maj hölls konferensen Social Innovation i Norr i Piteå. Medarrangörer var bland andra Umeå universitet och Umeå kommun. Målet var att öka kunskapen kring sociala innovationer och att främja nya idéer och samarbeten.

Hur ens forskning kan göra skillnad

2017-05-12
Hur ska jag som doktorand förhålla mig till kraven och förväntningarna på min forsknings akademiska och samhälleliga impact? I en workshop den 31 maj vill Anna Sténs – historiker och innovationsambassadör vid humfak) och Bodil Formark – historiker och forskningssamordnare vid Enheten för externa r...

TEDx Umeå 2017 drar igång

2017-05-03
I dag, den 3 maj, arrangeras TEDx i Umeå för fjärde gången. Evenemanget är en plattform där inbjudna talare, däribland forskare från Umeå universitet, får en chans att berätta om sina idéer och tankar. Målet är att sprida idéer som i slutänden kan förändra världen.

Lyckad räkmacka när studenter möter it-företag

2017-03-29
En riktig räkmacka blev det när 240 it-studenter mötte 25 it-företag för att knyta kontakt och hitta framtida arbetsgivare.

AIMday Turism lockade rekordmånga

2017-03-23
En fråga, en timme, en expertgrupp är det effektiva och populära formatet för AIMday. Under AIMday Turism den 21 mars hade hela 60 deltagare samlats i Samverkanshuset för att utveckla besöksnäringen i regionen.

Sociologi i praktiken löser utmaningar

2017-03-23
Samverkanshusets foaje Triple Helix sjöd av engagemang när studenter från Sociologiprogrammet presenterade lösningar på samhällsutmaningar från uppdragsgivare.

Affarsliv24.se: TEDxUmeå har aldrig varit så viktigt som nu

2017-02-28
Den 3 maj arrangeras TEDxUmeå för fjärde gången. – Inget år har den här kanalen varit lika viktig som i år, när fakta, vetenskap och experter blir ifrågasatt från flera håll, säger Mikael Nygren som är ansvarig licenstagare för TEDxUmeå.

Umeå universitet medarrangör i mötesplatsen Social Innovation i Norr

2017-02-28
Umeå universitet är med och arrangerar konferensen Social Innovation i Norr den 3 maj i Piteå. Här finns chans att utbyta erfarenheter och lära mer om nytänkande verksamheter, metoder, tjänster m.m. som bidrar till ett socialt hållbart samhälle.

Räkmacka Deluxe bjuder in IT-branschen 22 mars

2017-02-28
Vårens första Räkmacka blir en Deluxe-variant där alla som läser IT-relaterade utbildningar på Umeå universitet är välkomna.

SvD: Universitetsrektorer anser att det är fel av regeringen att mäta samverkan

2017-02-15
Regeringen bör prioritera en helt annan väg för att stimulera lärosätenas samverkan med det omgivande samhället än att skapa nya mått. Det viktigaste regeringen kan göra är att undanröja hinder och stödja initiativ med bra kringresurser, snarare än att peka ut vad som är ”rätt” samverkan, skriver re...

Turismnäringen i fokus på mötesplats AIMday 21 mars

2017-01-31
Umeå universitet bjuder än en gång in till AIMday - en mötesplats där företag, organisationer och forskare att knyta kontakter och utbyta kunskap och erfarenheter. Den här gången är ämnet turism och genomförs samtidigt som den årligt återkommande konferensen Akademin möter turismnäringen.

Har du en idé som du vill sprida via TEDxUmeå 2017?

2017-01-31
Har du en spännande idé som du brinner för och skulle vilja framföra på TEDxUmeås scen den 3 maj 2017? Eller har du tips på någon annans idé som är värd att sprida? Arrangörsgruppen söker internationella, nationella och lokala föreläsare som verkar längst fram i utvecklingen inom sina respektive omr...

Nyhetsarkiv


Sidansvarig: Malin Vikström

Utskriftsversion