Företag kan få svar direkt av Umeå universitets forskare på mötesplats AIMday

2016-09-29
En ny metod för möten mellan företag och Umeå universitets forskare drar igång i höst. I november kan företag samtala direkt med forskare som har spetskompetens inom social innovation och digitalisering.

Nu kan företagen få svar direkt – av forskarna

2016-09-28

affarsliv24.se: Sigma, Co-op och samhällsengagemang

2016-09-13
Sigma verkar för samhällsengagemang i hela världen men även lokalt. I Umeå erbjuds studenter en unik möjlighet till en co-op plats som bygger på samarbete mellan utbildningen och näringslivet genom hela utbildningen.

Europeiska forskningsrådet finansierar hjärnforskning vid Umeå universitet

2016-09-02
Anna Rieckmann, forskare vid Umeå universitet, har beviljats ett ERC Starting Grant från Europeiska forskningsrådet (ERC). Anslaget på 1,5 miljoner euro gör att hon under fem år kan studera neurala mekanismer bakom kognitiva funktioner.

Kompetensutvecklande verkstäder inleder hösten

2016-05-31
Under tidig höst finns det möjlighet för lärare att delta i kompetensutvecklande verkstäder kring samverkan i utbildning, entreprenörskap och making.

Ökat intresse för uppdragsutbildning

2016-05-27
Sedan den nya handläggningsordningen för uppdragsutbildning vid Umeå universitet fastställdes i november 2015 har många bollar sats i rullning. Ett universitetsgemensamt nätverk för uppdragsutbildning ska starta upp till hösten för att samla de som arbetar med frågan.

Akademisk forskning och bolagsutveckling berikar varandra

2016-05-12
För unga läkemedelsbolag har Umeå Biotech Incubator helt rätt inriktning, enligt kemiprofessor Fredrik Almqvist, och det behöver inte vara så komplicerat att ta en affärsidé vidare när rätt hjälp ges. Det som behövs är en grundläggande förståelse för vad som kan publiceras och sägas innan en eventue...

Nya perspektiv i fokus på TEDxUmeå

2016-05-09
Onsdagen den 11 maj arrangeras TEDxUmeå för tredje gången, och Umeå universitet är en av arrangörerna. Temat för i år är att utmana normer och uppmuntra till nya sätt att tänka, och flera Umeåforskare medverkar och berättar om sina idéer.

Har du en idé som förändrar samhället?

2016-04-06
Behöver du hjälp att utveckla en idé som löser ett angeläget socialt problem/utmaning? Tillsammans kan vi göra verklighet av din vision om att bidra till ett bättre samhälle.

2008-10-21