Till umu.se

Nyheter

Kompetensutvecklande verkstäder inleder hösten

2016-05-31
Under tidig höst finns det möjlighet för lärare att delta i kompetensutvecklande verkstäder kring samverkan i utbildning, entreprenörskap och making.

Ökat intresse för uppdragsutbildning

2016-05-27
Sedan den nya handläggningsordningen för uppdragsutbildning vid Umeå universitet fastställdes i november 2015 har många bollar sats i rullning. Ett universitetsgemensamt nätverk för uppdragsutbildning ska starta upp till hösten för att samla de som arbetar med frågan.

Akademisk forskning och bolagsutveckling berikar varandra

2016-05-12
För unga läkemedelsbolag har Umeå Biotech Incubator helt rätt inriktning, enligt kemiprofessor Fredrik Almqvist, och det behöver inte vara så komplicerat att ta en affärsidé vidare när rätt hjälp ges. Det som behövs är en grundläggande förståelse för vad som kan publiceras och sägas innan en eventue...

Nya perspektiv i fokus på TEDxUmeå

2016-05-09
Onsdagen den 11 maj arrangeras TEDxUmeå för tredje gången, och Umeå universitet är en av arrangörerna. Temat för i år är att utmana normer och uppmuntra till nya sätt att tänka, och flera Umeåforskare medverkar och berättar om sina idéer.

Har du en idé som förändrar samhället?

2016-04-06
Behöver du hjälp att utveckla en idé som löser ett angeläget socialt problem/utmaning? Tillsammans kan vi göra verklighet av din vision om att bidra till ett bättre samhälle.

vinnova.se: Ny utlysning Individrörlighet för innovation och samhällsnytta

2016-04-04
Vinnova utlyser medel för individer vid universitet, högskola, forskningsinstitut, företag eller offentliga verksamheter som är intresserad av personrörlighet mellan akademi och andra sektorer. Rörlighet av personal innebär viktiga kunskapsutbyten mellan aktörer ifråga om arbetssätt, mål och strateg...

Curie: Samverkan borde vare en självklarhet i både forskning och utbildning

2016-02-01
"Är det också vårt språkbruk som leder oss in i märkliga tankebanor? Att vi talar om utbildning, forskning och samverkan, istället för att /.../ se samverkan som något integrerat i, och fördelaktigt för, både utbildningen och forskningen?" skriver Umeå universitets rektor Lena Gustafsson i tidningen...

Årets innovationsängel – UBI:s vd Jennie Ekbeck

2015-12-02
Sedan 2012 har Jennie Ekbeck varit vd för Umeå Biotech Incubator, som hjälper forskare att kommersialisera sina innovationer inom life science. Nu har hon utsetts till Årets innovationsängel av Veckans Affärer och Vinnova.

Genuspepp för konkurrenskraftigare projekt

2015-11-30
I mitten av november hölls den återkommande genuspeppen, en heldags workshop om genusintegrering för att åstadkomma konkurrenskraftigare projekt.

Verifiering för samverkan - en möjlighet att testa en idé för samarbete

2015-11-30
Erika Lind, projektsamordnare för utvecklingsprojektet Verifiering för samverkan, VFS, som Innovationskontor Norr står bakom, vill inspirera fler att söka medel för att testa idéer.

Nyhetsarkiv


Sidansvarig: Malin Vikström
2008-10-21

Utskriftsversion