Till umu.se

Nyheter

Har du en idé som förändrar samhället?

2016-04-06
Behöver du hjälp att utveckla en idé som löser ett angeläget socialt problem/utmaning? Tillsammans kan vi göra verklighet av din vision om att bidra till ett bättre samhälle.

vinnova.se: Ny utlysning Individrörlighet för innovation och samhällsnytta

2016-04-04
Vinnova utlyser medel för individer vid universitet, högskola, forskningsinstitut, företag eller offentliga verksamheter som är intresserad av personrörlighet mellan akademi och andra sektorer. Rörlighet av personal innebär viktiga kunskapsutbyten mellan aktörer ifråga om arbetssätt, mål och strateg...

Curie: Samverkan borde vare en självklarhet i både forskning och utbildning

2016-02-01
"Är det också vårt språkbruk som leder oss in i märkliga tankebanor? Att vi talar om utbildning, forskning och samverkan, istället för att /.../ se samverkan som något integrerat i, och fördelaktigt för, både utbildningen och forskningen?" skriver Umeå universitets rektor Lena Gustafsson i tidningen...

Årets innovationsängel – UBI:s vd Jennie Ekbeck

2015-12-02
Sedan 2012 har Jennie Ekbeck varit vd för Umeå Biotech Incubator, som hjälper forskare att kommersialisera sina innovationer inom life science. Nu har hon utsetts till Årets innovationsängel av Veckans Affärer och Vinnova.

Genuspepp för konkurrenskraftigare projekt

2015-11-30
I mitten av november hölls den återkommande genuspeppen, en heldags workshop om genusintegrering för att åstadkomma konkurrenskraftigare projekt.

Verifiering för samverkan - en möjlighet att testa en idé för samarbete

2015-11-30
Erika Lind, projektsamordnare för utvecklingsprojektet Verifiering för samverkan, VFS, som Innovationskontor Norr står bakom, vill inspirera fler att söka medel för att testa idéer.

Umeå universitet i co-op samarbete med Sigma Industry East/North

2015-11-26
Umeå universitet och Sigma Industry samarbetar för att ge studenter möjlighet till arbetsintegrerat lärande genom studiebesök, projektarbeten och examensjobb. Genom att varva studier med arbete i ett företag skaffar sig studenter som deltar i co-op ett försprång till arbete efter studierna.

Välkommen till Umeå GE Garage

2015-09-22
Den 7–10 oktober är Umeå universitet med och arrangerar GE Garages på Sliperiet i Umeå. Syftet med dagarna är att skapa intresse för teknik, innovationer och digital tillverkning. På plats finns också den senaste utrustningen, alltifrån 3D-printrar och 3D-scannrar till CNC-fräsar och laserskärare.

Inbjudan till workshopserie Entreprenom

2015-09-22
Handelshögskolan och Externa relationer bjuder in till workshopserie Entreprenom. Lärare och forskare vid Umeå universitet får veta mer om utveckling av idéer och entrerenöriella processer.

Umeå universitet bakom ny nationell branschförening inom 3D-printing

2015-09-16
Umeå universitet är med i styrelsen för en svensk branschförening med syfte att sprida information och kunskap om additiv tillverkning – en teknik som förutspås leda till nästa industriella revolution. Universitetet är också en av initiativtagarna till att föreningen Sveat nu breddas med fler medlem...

Nyhetsarkiv


Sidansvarig: Malin Vikström
2008-10-21

Utskriftsversion

Kalendarium

Till kalendariet