Till umu.se

Nyheter

Genuspepp för konkurrenskraftigare projekt

2015-11-30
I mitten av november hölls den återkommande genuspeppen, en heldags workshop om genusintegrering för att åstadkomma konkurrenskraftigare projekt.

Verifiering för samverkan - en möjlighet att testa en idé för samarbete

2015-11-30
Erika Lind, projektsamordnare för utvecklingsprojektet Verifiering för samverkan, VFS, som Innovationskontor Norr står bakom, vill inspirera fler att söka medel för att testa idéer.

Umeå universitet i co-op samarbete med Sigma Industry East/North

2015-11-26
Umeå universitet och Sigma Industry samarbetar för att ge studenter möjlighet till arbetsintegrerat lärande genom studiebesök, projektarbeten och examensjobb. Genom att varva studier med arbete i ett företag skaffar sig studenter som deltar i co-op ett försprång till arbete efter studierna.

Välkommen till Umeå GE Garage

2015-09-22
Den 7–10 oktober är Umeå universitet med och arrangerar GE Garages på Sliperiet i Umeå. Syftet med dagarna är att skapa intresse för teknik, innovationer och digital tillverkning. På plats finns också den senaste utrustningen, alltifrån 3D-printrar och 3D-scannrar till CNC-fräsar och laserskärare.

Inbjudan till workshopserie Entreprenom

2015-09-22
Handelshögskolan och Externa relationer bjuder in till workshopserie Entreprenom. Lärare och forskare vid Umeå universitet får veta mer om utveckling av idéer och entrerenöriella processer.

Umeå universitet bakom ny nationell branschförening inom 3D-printing

2015-09-16
Umeå universitet är med i styrelsen för en svensk branschförening med syfte att sprida information och kunskap om additiv tillverkning – en teknik som förutspås leda till nästa industriella revolution. Universitetet är också en av initiativtagarna till att föreningen Sveat nu breddas med fler medlem...

Society Quest – framtidens skola i ett digitalt samhälle

2015-09-04
Den 23 september bjuder Umeå universitet och Linköpings universitet in till Society Quest med temat ”framtidens skola i ett digitalt samhälle”.

Företagsforskarskolan söker nya projekt

2015-06-10
Nu söker Företagsforskarskolan för innovation och samverkan nya projekt där företag, stiftelse eller offentlig förvaltning arbetar tillsammans med en forskare under 4 år för att lösa ett gemensamt forskningsproblem för framtiden. Doktoranden ingår i en multidisciplinär forskargrupp och får under utb...

Medel att söka för samverkan

2015-05-28
Verifiering för samverkan (VFS) är en enkel finansieringsform för att få i gång och testa samarbetsprojekt mellan akademi och företag eller annan organisation. Med hjälp av VFS kan ni förverkliga en gemensam projektidé, testa ert samarbete och lägga grunden för fortsatt samverkan

UMIT Årsrapport för 2014

2015-03-17

Nyhetsarkiv


Sidansvarig: Malin Vikström
2008-10-21

Utskriftsversion