Till umu.se

Nyheter

Inspirationsdag: Humanister, samverkan och innovation

2014-09-10
Humanistiska fakulteten och Enheten för externa relationer bjuder in alla anställda vid fakulteten samt övriga intresserade till en inspirationsdag på temat: Humanister, samverkan och innovation.

dn.se: 3D kan ge industrin en nystart

2014-04-30
Umeå universitets projekt om additiv tillverkning (3D-printing och digital direkttillverkning) tittar närmare på hur den nya tekniken ska kunna lyfta svensk industri – och kanske flytta jobb från lågkostnadsländer tillbaka till Sverige.

arbeidslivinorden.org: Genombrott för 3d-tekniken driver upp tempot i produktutvecklingen

2014-04-11
Mats Falck vid Externa relationer på Umeå universitet driver på uppdrag av Vinnova ett projekt kring additiv tillverkning och 3d-teknik. Målet är att ta fram en nationell agenda för att 3d-teknologin ska bli ett strategiskt innovationsområde i Sverige.

3dp.se: Han samlar svenskt forskningsbehov

2014-03-31
Mats Falck, områdeschef för innovationssamverkan vid Externa relationer Umeå universitet, är koordinator för den nationella agendan Designdriven digital direkttillverkning. Han är nu, tillsammans med ett antal personer från skilda organisationer, igång med att inventera behov och möjligheter hos de ...

Studentbiljetter till konferensen Vetenskap du kan använda 10 april

2014-03-13
Är du intresserad av ledarskap, beslutsfattande och organisationskultur har du möjlighet att delta vid konferensen "Vetenskap du kan använda" och samtidigt mingla med de som skulle kunna bli din framtida arbetsgivare.

infotechumea.se: 3D-skrivare kan bli svensk framtidsindustri

2014-01-09
Umeå universitet har fått 400 000 kronor av innovationsmyndigheten Vinnova för att ta fram en nationell agenda för 3D-teknik och digital direkttillverkning. Det innebär att universitetet som koordinator ska samla alla nyckelaktörer och viktiga resurser i Sverige som arbetar inom området.

Genomförd enkät om kunskaps- och kompetensutbyte med det omgivande samhället

2013-11-29
Som ett led i att utveckla ett hållbart innovationssystem har DARE-projektet i samarbete med Strategiska rådet för samverkan och innovation genomfört en enkät om innovationskulturen vid Umeå universitet.

uminovainnovation.se: Kvinnor som företagare – för att det handlar om siffror

2013-11-15
25% av Västerbottens kvinnor vill vara företagare, mot 39% av männen. 20% av företagen i länet drivs av kvinnor. Av de nya företagen som startas drivs 30% av kvinnor. Och endast 32% av finansieringen går till kvinnliga entreprenörer.

jusektidningen.se: Kortad väg för utländska akademiker

2013-09-27
Umeå universitet har sedan 2010 satsat på utbildningskonceptet Korta vägen i samarbete med Arbetsförmedlingen. Det är en 26 veckor lång uppdragsutbildning för nyanlända akademiker med invandrarbakgrund som ska öka deltagarnas möjligheter att komma in på arbetsmarknaden. Efterfrågan är fortsatt stor ...

Företag kan dra nytta av studenternas kompetens i sin verksamhet

2013-09-26
Den 8 oktober bjuder Enheten för externa relationer in till en träff där företag och organisationer får veta mer om hur de kan dra nytta av studenternas kompetens i din verksamhet och om hur Umeå universitet arbetar för att öka studenternas arbetslivskontakter.

Nyhetsarkiv


Sidansvarig: Malin Vikström
2008-10-21

Utskriftsversion